Graag stel ik je voor aan… ActieZwerfhonden

Omdat ik geloof in de kracht van delen, laat ik je ieder kwartaal kennismaken met één van mijn relaties. Ditmaal stel ik je graag voor aan één van mijn favoriete goede doelen: stichting ActieZwerfhonden!

Begin 2011 kwam ik een oproep tegen op LinkedIn: stichting ActieZwerfhonden zocht een vertaler op vrijwillige basis. Dit kwam niet voor niets op mijn pad en ik besloot direct te reageren. Sindsdien vertaal ik een groot deel van de communicatie van de stichting naar het Engels.

ActieZwerfhonden is opgericht in 2003 door Linda Taal en is sinds 2005 een stichting. Stichting ActieZwerfhonden concentreert zich op het oplossen van het zwerfhonden probleem in, met name, Turkije. De populatie is erg groot en zwerfdieren leiden daar vaak een hard bestaan. Stichting ActieZwerfhonden is het schoolvoorbeeld hoe een kleine groep vrijwilligers grootse dingen kan bereiken! Door het promoten en toepassen van CNR – Catch Neuter and Return (vangen, steriliseren en terugplaatsen) proberen zij de zwerfhondenpopulatie via een humane en structurele wijze te laten afnemen. Ook verlenen zij (financiële) steun aan diverse organisaties die vechten voor een beter bestaan voor dieren in Turkije en organiseren in samenwerking regelmatig voorlichtingscampagnes op scholen. Naast het hands-on helpen van de dieren werken zij dus ook hard aan een mentaliteitsverandering onder de overheid en bevolking van Turkije.

In de afgelopen vier jaar heb ik diverse bewonderenswaardige projecten tot een succesvol einde zien komen. Omdat de stichting leunt op vrijwilligers en donateurs is het soms de vraag of er wel voldoende middelen zijn om aan een hulpvraag tegemoet te komen. Maar ActieZwerfhonden geeft nooit op, en Linda al helemaal niet! Voor meer informatie, ga naar de website www.actiezwerfhonden.nl. En mocht je je geroepen voelen: iedere euro is meer dan welkom en alle initiatieven om de stichting te steunen worden meer dan gewaardeerd!

ActieZwerfhonden

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *