Vrienden uitnodigen je Facebookpagina te liken? Maak het persoonlijk!

Als je een bedrijfspagina hebt op Facebook, dan kun je je Facebook vrienden uitnodigen die pagina te liken. Dat is één van mijn tips om je publiek te laten groeien. Je kunt heel makkelijk een persoonlijke boodschap toevoegen aan een dergelijke uitnodiging. Dit kan al snel een hoge positieve respons opleveren, en dus heel waardevol zijn! Ik ga je zo uitleggen hoe je het doet. Maar eerst…

Waarom zou ik?

Natuurlijk, het is heel gemakkelijk om via één druk op de (muis)knop iemand uit te nodigen je pagina te liken. En ja, het bespaart je ook nog tijd. Maar toch zou ik je adviseren om een persoonlijke boodschap te gebruiken. Het is namelijk altijd fijn om persoonlijk aangesproken te worden, in plaats van met een standaard bericht. Ook kun je in de boodschap verwerken waarom het voor diegene waardevol zou zijn om de pagina te liken.

Hoewel de wereld soms wel heel erg hard lijkt te worden, mensen helpen elkaar echt nog steeds graag vooruit. En als je laat zien dat je er moeite in steekt (door bijvoorbeeld een persoonlijk bericht toe te voegen), zul je ook zien dat je gunfactor stijgt. Het zal je verbazen hoeveel van je Facebookvrienden je pagina graag een like zullen geven!

Hoe voeg ik dan een persoonlijk bericht toe?

Bedenk alvast een leuke tekst. Iets wat bij jou past, waar mensen je ‘personal touch’ aan zullen herkennen. Zorg er wel voor dat deze tekst kort en bondig is, want je hebt niet veel tekens tot je beschikking helaas: 155 tekens inclusief spaties. Dit kan een tekst zijn die algemeen aanspreekt, of die je per contact iets kunt aanpassen om het écht persoonlijk te maken. Sluit af met jouw naam, zodat men dit onmogelijk nog kan verwarren met de standaard tekst van Facebook zelf.

Vrienden uitnodigen

Eerst ga je naar de functie “Vrienden uitnodigen”. Dat kun je op twee manieren doen:

 1. Onder je omslagfoto staat een button met drie stipjes. Als je daarop klikt kun je een keuze maken uit diverse acties. Eén daarvan is de actie “vrienden uitnodigen”. Klik op die optie.
 2. Aan de rechterkant op je pagina, net onder je omslagfoto, zie je de sectie “Paginatips”. Daar kun je klikken op “Ken je vrienden die deze pagina misschien leuk zouden vinden?”.
Vrienden uitnodigen met een persoonlijk bericht

Er verschijnt nu een pop-upscherm waarmee je je vrienden kunt uitnodigen. Rechts van de zoekbalk bovenin staat een blauw tekentje. Als je daarop klikt kun je een persoonlijke boodschap intypen:

Vrienden uitnodigen je Facebook pagina te liken

Daarna kun je via de knop “Uitnodigen”, welke rechts van iedere vriend staat, vrienden uitnodigen je pagina te liken. Ook kun je ervoor kiezen je uitnodiging via Facebook Messenger te versturen. Vink daarvoor het vakje aan voor “Uitnodiging versturen via Messenger”. Dit staat onderaan het pop-upscherm.

Kan ik ook niet-vrienden uitnodigen?

Ja, ook dat kan tegenwoordig. Maar…dan moeten ze wel eerst een like hebben gegeven op één van je berichten.

Zoek dus eerst naar een bericht waar niet-vrienden een like hebben gegeven. Bij dat bericht klik je op de likes. Er verschijnt dan weer een pop-upscherm waarin je de likes kunt zien. Staan daar mensen tussen die (nog) niet tot je Facebook vrienden behoren? Dan staat er rechts van deze mensen een knop “Uitnodigen”:

Niet-vrienden uitnodigen je Facebook pagina te liken

Het enige nadeel is dat je in dit geval geen persoonlijk bericht kunt toevoegen. Zij ontvangen op deze manier dus de standaard uitnodiging van Facebook. Maar niet geschoten is altijd mis.

Veel succes!

Enne…geen zin om al dit soort zaken zelf te doen? Ik help je natuurlijk graag! Neem gerust eens vrijblijvend contact op om te zien wat JCA allemaal voor je kan doen.

 

4 antwoorden
 1. Flach Robert
  Flach Robert zegt:

  Hallo,
  Kan ik de mensen opnieuw uitnodigen maar dan via een persoonlijk bericht terwijl ik ze al eerder had uitgenodigd?
  Ik heb namelijk nog zo’n 3250 uitgenodigde mensen die mijn pagina nog niet geliked hebben. Is het omdat ze het niet leuk vinden, is het omdat ze mijn uitnodiging gemist hebben, ik weet het dus niet!
  mvg
  Robert

  Beantwoorden
  • Judith Albers
   Judith Albers zegt:

   Beste Robert,

   Bedankt voor je reactie! Zover ik heb kunnen achterhalen is het niet mogelijk om een uitnodiging ‘opnieuw’ te verzenden. Natuurlijk blijft het wel een optie om relaties zelf te benaderen over het liken van je pagina (via WhatsApp, e-mail, sms, etc.). Plak de link naar jouw bedrijfspagina in het bericht, zodat je het zo makkelijk mogelijk voor hen maakt.

   Succes en groetjes,

   Judith

   Beantwoorden
 2. Esther
  Esther zegt:

  Hoi, Judith. Ik heb zojuist naar al mijn vrienden een uitnodiging gestuurd voor mijn zakelijke pagina. Alleen zag ik het te laat om de uitnodiging te personaliseren. Ik had er graag een persoonlijk bericht boven gezet. kan ik dat alsnog wijzigen? Zodat de mensen die mijn uitnodiging nog niet geopend hebben, alsnog mijn persoonlijke boodschap zien?

  Beantwoorden
  • Judith Albers
   Judith Albers zegt:

   Dag Esther, bedankt voor je vraag. Helaas kun je een eenmaal verzonden uitnodiging niet intrekken of ongedaan maken (om vervolgens met persoonlijk bericht opnieuw te verzenden). Ik heb nog geprobeerd om een omweg te vinden, maar het lijkt niet mogelijk te zijn. Groetjes, Judith – JCA

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *