Vijf jaar JCA!

12 januari 2010…

Op 11 januari 2010 stap ik in de auto, op naar de Kamer van Koophandel in Venlo. Een spannende dag, waarop ik lang heb gewacht, is aangebroken. Ik parkeer de auto.  Buiten is het koud, maar dat deert me vandaag niet. Even later loop ik het gebouw binnen. Dapper stap ik naar voren terwijl de dame achter de balie vriendelijk naar me glimlacht. Ik kom mijn bedrijf inschrijven!

Aan een tafeltje vul ik vervolgens de formulieren in. Naam van de onderneming? JCA. De naam die ik heb bedacht toen ik nog maar een jaar of acht was. Ik droomde ervan om ‘zakenvrouw’ te worden en een ‘zakenvrouw’ had natuurlijk een bedrijf nodig. Maar wat was een bedrijf zonder naam? Het werden dus mijn initialen, Judith Cornelia Albers. Naast mijn initialen, staat JCA tegenwoordig ook voor mijn dienstverlening: Jouw Communicatie Assistent. Toeval bestaat niet.

Nadat alle zaken bij de Kamer van Koophandel zijn afgehandeld ga ik gezellig met een vriend lunchen, om het te vieren. We wandelen nog even langs wat winkels voor we teruglopen naar de auto en naar huis rijden. De rest van de dag kan voor mij niet snel genoeg voorbij gaan. Vanaf morgen staat JCA namelijk officieel ingeschreven…op 12 januari 2010.

5 jaar JCA

12 januari 2015…

Vijf jaar JCA! Vijf jaar volop in beweging! Na een half jaar zaaien, mocht ik halverwege 2010 mijn eerste klanten verwelkomen. Eigenlijk lieten deze eerste opdrachten mij al zien welke kant ik op zou gaan. Toch kwam in 2013 pas de omslag. Ik besloot dat het tijd was om keuzes te maken en heb een grondige analyse gemaakt van de eerste drie jaar JCA. Ik wilde niet meer zomaar alles aanbieden. Niet weten waar je moet beginnen als iemand vraagt “Wat doe jij precies?”. Ik wilde mijn passie gaan volgen! Ik werd al steeds meer gevraagd voor schriftelijke communicatieopdrachten en dat voelde goed. Hierin komen mijn specialisaties het best tot hun recht en het brengt me iedere dag weer enorm veel plezier!

In de afgelopen vijf jaar heb ik meer mensen ontmoet dan in de tien jaar daarvoor. Ik heb geleerd wie bij me past en wie niet. En, nog belangrijker: ik heb mezelf leren kennen. Ik weet wat ik wil bereiken en heb een goed idee hoe ik daar ga komen. Ik heb geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en ken mezelf inmiddels als geen ander. Iets wat ik voor geen goud had willen missen!
Veel mensen die ik in eerste instantie zakelijk heb leren kennen zijn mij heel dierbaar geworden. Klanten en relaties die ik niet meer zou willen missen, contacten waar ik intens van geniet, en zelfs een innige vriendschap. Wat heeft dit alles mijn leven verrijkt!

Tegenwoordig durf ik ook te zeggen: ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb! Iedere dag weer mag ik opstaan en de dingen doen die ik het liefst doe. Iedere dag het gelukzalig gevoel dat het spelletje ‘zakenvrouw’ mij vroeger gaf, maar dan nu in het echt. Geen spelletje meer, maar werkelijkheid; het realiseren van mijn droom.

To be continued… 😀

Ongelooflijk veel dank aan mijn familie, vrienden, klanten en relaties en iedereen die ik in de afgelopen vijf jaar heb leren kennen! Van ieder van jullie heb ik mogen leren. Jullie allen maken dit avontuur meer dan compleet! Dankjewel!

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *