WhatsApp deelt je gegevens met Facebook

Onlangs bleek dat WhatsApp toch persoonsgegevens van gebruikers gaat delen met Facebook. Dit, om het

voor adverteerders makkelijker te maken om reclame te maken binnen de app. Na de laatste update van de app (welke je recent wellicht al uitgevoerd hebt) heb je volgens diverse bronnen maximaal 30 dagen de tijd om deze optie uit te zetten.

Wil jij ook voorkomen dat WhatsApp jouw gegevens deelt met Facebook? Zo doe je dat:

1. Heb je WhatsApp onlangs al geüpdatet?

In dit geval volg je de volgende stappen:

  • Open WhatsApp;
  • Ga naar Instellingen;
  • Ga naar Account;
  • Vink de tijdelijke optie “Deel mijn informatie” uit.

Nadat je dit hebt gedaan verdwijnt deze optie weer. Omdat je tijdens de update de nieuwe gebruikersvoorwaarden wel hebt geaccepteerd, kun je helaas niet meer voorkomen dat je telefoonnummer wordt gedeeld met Facebook.

WhatsApp deelt met Facebook

Dit Engelstalige filmpje laat zien hoe je bovenstaande stappen uitvoert.

2. Wil je de optie tijdens het updaten uitschakelen?

Mocht je de update nog niet uitgevoerd hebben, dan kun je deze optie ook tijdens het updaten uitschakelen. Daarvoor accepteer je simpelweg de nieuwe gebruikersvoorwaarden niet: Zoek onder de knop “Akkoord” naar de optie om meer te lezen en klik daarop. Je ziet hier onder andere een schakelaar. Deze kun je uitzetten om te voorkomen dat je telefoonnummer en andere persoonsgegevens met Facebook gedeeld worden.

Facebook zelf geeft overigens in een blog aan de informatie alleen te gebruiken voor gerichter adverteren en zaken als het controleren van verdachte betalingen. Denk hierbij aan een bericht van jouw bank over een wellicht frauduleuze transactie, of een bericht van een vliegmaatschappij over een vertraging van een vlucht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *