Hoe kies ik een VA die bij mij past?

Een Virtueel Assistent inhuren om werkzaamheden voor je uit handen te nemen kan je veel tijd besparen. Tijd die jij dan weer kunt stoppen in de ontwikkeling van je bedrijf of het maken van declarabele uren. Klikt het echter niet, tussen jou en de VA of tussen de VA en de werkzaamheden die je wilt uitbesteden, dan kan het ook totaal verkeerd uitpakken.

Waar let ik op bij het zoeken naar een VA?

Laat je goed informeren over de aantoonbare ervaring van de VA

Er moet een klik zijn tussen de VA en de werkzaamheden die je wilt uitbesteden. Het is bijvoorbeeld handig als de VA ervaring heeft in jouw branche, met name als je uiteenlopende werkzaamheden wilt uitbesteden. Of misschien wil je een specifiek pakket aan vaste werkzaamheden uitbesteden, bijvoorbeeld de schriftelijke communicatie (om JCA maar even als voorbeeld te nemen ). Dan is het belangrijk om te peilen in hoeverre de VA gespecialiseerd is in de werkzaamheden die je wilt uitbesteden.

Het aanbod van virtuele ondersteuners is de laatste jaren enorm gegroeid in Nederland. Ga na welke ervaring voor jou (je bedrijf) belangrijk is en neem dit als uitgangspunt voor je zoektocht.

4 De VA

Bekijk de referenties goed

Op de website van de VA worden vaak opdrachtgevers genoemd. Dit kan al veel duidelijk maken over de ‘richting’ (lees: markt/branche/specialiteit) waarin deze VA opereert. Let wel, mijn ervaring leert dat niet alle opdrachtgevers het op prijs stellen op een site of elders genoemd te worden als opdrachtgever. Ook kun je de social media kanalen van de VA bekijken, om te zien hoe deze zich profileert en welke informatie de VA deelt.

Zoek naar een persoonlijke klik

Als het goed klikt tussen jou en de VA die je wilt inhuren, dan biedt dat een groot voordeel. De ‘inwerkperiode’ van de VA zal korter zijn en je hebt al snel aan een paar woorden genoeg om uit te leggen wat je van de VA verwacht. Neem het van me aan, ik heb het al vaker ervaren: een persoonlijke klik tussen jou en je VA is voor beide partijen erg belangrijk!

Neem contact op met de VA voor een kennismaking. Dat kan zowel telefonisch als persoonlijk. Soms merk je namelijk al direct of er een klik is of niet, of je elkaar nu telefonisch of persoonlijk spreekt. Twijfel je nog aan de klik, na een telefonische kennismaking? Dan is het altijd een goed idee om elkaar even persoonlijk te ontmoeten.

Lees ook mijn andere artikelen over virtuele assistentie:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *